'][' E H \/\/ARRiORS

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Heboy

Sidor: [1] 2 3 ... 228
1
Meddelanden från ovan / SV: Protokoll från styrelsemöte - mars
« skrivet: 27 mars 2018, 09:59:32 »
 Glad påsk!  :)

2
Off topic / SV: Här var det dött
« skrivet: 27 mars 2018, 09:57:27 »
Allt har sin tid antar jag... Det var roligt medan det varade och man har många trevliga minnen ^^

3
Lekar / SV: Vad gör du just nu?
« skrivet: 02 december 2015, 11:07:39 »
Hälsar på här... Hej! :)

4
Lekar / SV: Välj en..
« skrivet: 19 mars 2015, 19:44:24 »
Firefox

HotS eller LoL?
LoL

Internet Explorer eller Safari?

5
Samhälle och politik / SV: Konspirationsteorier
« skrivet: 08 februari 2015, 16:05:26 »
Det intressanta är att det alltid är Ryssland eller USA som ligger bakom allting, oavsett vad det är. Hur kan man va så säkra på att det var ryssar som var i skärgården? Kan lika gärna ha varit danskar, finnar, polacker, japaner (u know what i mean)
Har någon offentlig person (från regering eller talesman från försvarsmakten) sagt att det var ryssar? Nope. Ingen vet säkert vilken nation det var, utan bara att det har skett...

Sen att Ryssland och USA gör det mesta är väl ändå inte så konstigt? Två stora länder med starka åsikter och stor kontrovers kring sig. Två av världens störta militärmakter dessutom.

6
Meddelanden från ovan / SV: Vänta vad var det som hände?
« skrivet: 07 februari 2015, 16:56:57 »
funkar för mig :)
Det verkar fungera på Övrigt-tavlan, men inte de andra två tavlorna... Men jag vet inte hur mycket jag kommer att använda den funktionen direkt. IMO är det smidigare att köra med "Nyliga olästa ämnen" :)

7
Meddelanden från ovan / SV: Vänta vad var det som hände?
« skrivet: 07 februari 2015, 15:50:53 »
Detta var ju en trevlig förändring! :) Bara för mig som "Olästa inlägg-funktionen" inte fungerar? Det står alltid "Inga olästa ämnen har tillkommit sedan ditt senaste besök. Klicka här för att visa samtliga olästa ämnen.".

8
Jag vill se Silverdudes sån här ^^ Grabben har sjuk många spel och kan aldrig ha spelat alla!

10
Meddelanden från ovan / SV: R3x0s/Jok3rN ska åka in i armén
« skrivet: 04 januari 2015, 19:03:33 »
Kul! Vilken befattning har du sökt? :)

11
Samhälle och politik / SV: Nyval 2015
« skrivet: 18 december 2014, 22:04:06 »
Men inte bättre att få ett fungerade infrasturktur system(tänker mest på järnväg) dessutom troligen kommer detta också ske att fler transporter kommer ske med tåg.
Och en bättre infrastruktur får man genom att färre lastbilar körs? Är det inte bättre att börja i andra änden? Börja med att få upp tillgängligheten och kvalitén på vårt järnvägsnät INNAN man avskaffar alternativen!

Vilket Saab pratar du om? Saab Automobile AB eller Saab Group?
Vad jag vet är det bara det förstnämnda som har kånkat, annars är jag arbetslös...Jag tycker det är läskigt att våra svenska företag får lägga ner på grund av att exempelvis bulgariskt företag kan få bidrag så att de kan göra det billigare. Detta är en utav de stora nackdelarna med EU.

Vad händer vid ett ev. krig, när inga transporter kommer in i Sverige? Landet kommer stanna efter ett par dagar. Vi måste få upp självförsörjningsgraden i Sverige - den är skrämmande låg!

12
Samhälle och politik / SV: Ryssland i Sverige?
« skrivet: 13 december 2014, 01:06:44 »
Vad jag vet så har alla övningar som skett har varit på "öppet vatten"
Nu vet jag inte vilka övningar du syftar på men det har skett många kränkningar av svenskt luftrum de senaste åren. De flesta av Ryssland - med största sannolikhet på uppsåt.

Att det har befunnit sig en undervattensfarkost i svensk skärgård är helt klarlagt, så våra territorialvatten har även fått besök. Vilken stat som genomförde operationen är dock okänt.

*foliehatten is on* fast var det verkligen en ubåt kanske var  iscensatt. Så att dem skulle kunna få mer pengar i budgeten (som skulle presenteras några dagar senare)  ::)
Budgeten är nog dock helt klar dagarna(/veckorna) innan den ska presenteras. Lite tråkigt att du har så lågt förtroende till Försvarsmakten att du tror att de skulle göra något sådant. Hoppas inte att du är seriös.Syftar mer på Xonia's länkar.
Det är ju samma sak där... Faktan stämmer fortfarande.

Att Nato har tillåtelse att använda svensk mark som bas i krigstid är inte samma sak som att de kommer att bekämpa ett eventuellt angrepp mot Sverige.

Rädslan för att Ryssland ska straffa oss (eller vad det nu är som får folk att inte vilja att vi ska gå med) om vi går med i Nato är helt befängd. Sverige är redan på Natos sida i praktiken. Neutrala har vi inte varit på många decennier...

13
Samhälle och politik / SV: Ryssland i Sverige?
« skrivet: 11 december 2014, 21:59:11 »
Märker genast att du inte läst artikeln jag länkade, för om du gjort det hade du märkt att de två år gamla artiklarna är utdaterade till viss del.
Det centrala i den artikeln jag länkade (se citat nedan) gäller väl dock fortfarande? Har du andra uppgifter?

"Men det finns ingen artikel 5-skyldighet när det gäller partnerländer. När allt kommer omkring, är du medlem så gäller artikel 5, om inte så gäller den inte."

14
Samhälle och politik / SV: Ryssland i Sverige?
« skrivet: 11 december 2014, 21:39:19 »
Vi vad jag sett ifall så skickar Sverige upp våra jas etc för mota bort dem. Men dem får i princip göra vad dem vill på internationellt vatten.
Lite skillnad där dock. Att hävda sitt lands luftrum kan väl ändå inte jämföras med att kränka andras?

Visst får det vistas så mycket de vill på/i internationellt vatten/luftrum men det är inte det som är det problemet här. Ryssland verkar ju inte kunna hålla sig på rätt sida av gränsen, varken när det gäller vattnet eller luften.Ryssland började redan att rusta och bete sig aggressivt 2008 när de gick in i Georgien. Att sedan våra politiker inte har velat se det är en annan sak. Ett medlemskap i Nato är det enda alternativet! Det tar 10 år från och med idag för oss att rusta upp till den nivå vi behöver för att kunna ge ett förtroendeingivande (och avskräckande) intryck när det gäller militär förmåga. 10 år för mycket!

15
Samhälle och politik / SV: Ryssland i Sverige?
« skrivet: 11 december 2014, 19:34:02 »
Fast det har dem ju inte, NATO har aldrig gått ut och sagt att de inte skulle hjälpa Sverige om Ryssland intar Sverige.
Inte ordagrant just det, men läs detta: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverige-kan-inte-rakna-med-nato_7824364.svd

Sen gör ju sverige detta också. (hittar inte källan men var någon försvars person som sa det)
Vad gör Sverige? Korsar någon annan stats luftrum utan tillåtelse (~5ggr/år)? Övar bombanfall mot strategiskt viktiga positioner i ett grannland?Xonia är väl närmast min världsbild. Ryssland gör detta för att vi (swe+fin) ska öka våra försvarsanslag så att vi kan skydda oss utan Nato. Eftersom båda länderna historiskt har varit emot Nato funkar denna taktik hyffsat - dock har stödet för en Nato-anslutning ökat kraftigt under året (i båda länderna)! Ryssland vill inte ha ett Nato-land som granne, speciellt inte med markgräns!

Sidor: [1] 2 3 ... 228